Εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά προσχολικής ηλικίας.«Μέσα από τον ρόλο παίζω, μαθαίνω, αναπτύσσομαι, δημιουργώ»

Το ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο αρχήΖΩ ανακοινώνει την έναρξη εργαστηρίου θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά προσχολικής ηλικίας, 3-6 ετών.

Στην ομάδα θεατρικού παιχνιδιού τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή βιωματικά με τον εαυτό τους και τα άλλα μέλη της ομάδας .Μέσα από την ασφάλεια που προσφέρει ο ρόλος στο εδώ και τώρα της διαδικασίας μαθαίνουν τον εαυτό τους και τον κόσμο που τα περιβάλλει. Το θεατρικό παιχνίδι επιτρέπει στα παιδιά να δουν τη σημασία των ενεργειών τους αυτές καθαυτές και να ζήσουν την πραγματικότητα μέσα από τη φαντασία τους με απώτερο σκοπό τη γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξή τους. Δουλεύοντας με θεατρικές ασκήσεις και παιχνίδια, μουσικοκινητικές δραστηριότητες και ψυχοκινητικές δράσεις σταδιακά καλλιεργείται η αυτοεκτίμησή του παιδιού, ενισχύεται η αναγνώριση και η αυτοέκφραση των συναισθημάτων του, αναπτύσσονται η γλωσσική έκφραση, η σωματογνωσία, η εικόνα εαυτού και οι κοινωνικές δεξιότητες, καλλιεργείται η φαντασία και η δημιουργικότητα. Στόχος της ομάδας είναι η ανάδυση εννοιών όπως εμπιστοσύνη, συνεργασία, επίλυση συγκρούσεων και η αποδοχή της διαφορετικότητας, μέσα από τη γνωριμία με το εαυτό και τον άλλο.

Την ομάδα θα συντονίζει η ψυχολόγος-ειδική παιδαγωγός Μάνια Σαριγκουλέ

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Παρασκευή στις 5:50μμ με διάρκεια 50'

Το μηνιίο κόστος είναι 30 ευρώ

Έναρξη 27/9

Τηλ.επικοινωνίας 2114014768, 6971935747