Ενήλικες

Συμβουλευτική 

είναι η διαδικασία κατά την οποία κανείς αισθάνεται την ανάγκη να συζητήσει με έναν ειδικό μια σειρά θεμάτων που τον απασχολούν,ακούγοντας κάποιες επιστημονικές συμβουλές με σκοπό να διευθετήσει ζητήματα που του προκαλούν δυσκολία στην καθημερινότητά του.


Ψυχοθεραπεία 

είναι μια διαδικασία πολύ πιο βαθιά και μακροχρόνια, η οποία βασίζεται πρώτα από όλα σε μια καλή θεραπευτική σχέση, δηλαδή στη σχέση του θεραπευόμενου με τον ψυχοθεραπευτή. Ο ψυχοθεραπευτής χρησιμοποιεί μεθόδους και τεχνικές οι οποίες βασίζονται σε επιστημονικές θεωρίες και έχουν σαν στόχο τη θεραπεία ψυχοπαθολογικών συμπτωμάτων, επιδιώκοντας να προσφέρει ανακούφιση από τα όποια συμπτώματα απασχολούν το άτομο βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο τη ζωή του και τις σχέσεις με τους γύρω του, αλλά και γενικότερα βοηθά στην προσωπική ανάπτυξη και αυτογνωσίαΣυμβουλευτική Γονέων Η Συμβουλευτική Γονέων είναι μια υπηρεσία με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να βοηθήσει τους γονείς να γίνουν όσο το δυνατόνκαλύτεροι στην ανατροφή των παιδιών τους. Καθένας που γίνεται γονέας, φέρνει ταυτόχρονα και προσωπικές του εμπειρίες από τοπαρελθόν του καθώς και τα πιθανά προβλήματα που αυτό είχε, με συνέπεια συχνά να επηρεάζεται ο γονεϊκός τους ρόλος. Επειδήδεν υπάρχει σχετική εκπαίδευση πριν κάποιος γίνει γονέας, ο ρόλος αυτός πολλές φορές μπορεί να προκαλέσει άγχος, απογοήτευση και μια αίσθηση ανεπάρκειας.Η Συμβουλευτική είναι ένας τρόπος για τους γονείς να καταλάβουν τις πράξεις τους και να αποκτήσουν μια βαθύτερη κατανόηση του ρόλου τους. Να συνειδητοποιήσουν ότι τα παιδιά τους αναζητούν την καθοδήγησή τους, πιθανόν όμως με έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έως τώρα έχουν μάθει. Η Συμβουλευτική γονέων είναι ένας τρόπος υποστήριξης, καθοδήγησης και εύρεσης εναλλακτικών τρόπων επικοινωνίας μεταξύ των μελών της οικογένειας, στοχεύοντας στην ενίσχυση και διαρκή βελτίωση του γονεϊκού ρόλου.
Σχολές ΓονέωνΟι Σχολές Γονέων εστιάζουν στην αλληλένδετη ενημέρωση και διαμόρφωση-διαφοροποίηση των γονέων. Η ενημέρωσηγίνεται μέσα από μελέτες και πληθώρα ερευνών σχετικά με την ψυχολογία της οικογένειας, ενώ η διαφοροποίηση προέρχεται από τηνπροσωπική αναζήτηση του καθενός, την ωρίμανσή του, την αποδοχή της κατάστασής του και των προβλημάτων του, καθώς και τονδιαφωτισμό όσο αφορά στις σχέσεις του με τα υπόλοιπα μέλη του οικογενειακού του περιβάλλοντος.


Εξάλλου κανείς δεν γεννιέται έτοιμος να γίνει γονιός και να μπορεί να ανταπεξέλθει στον ρόλο αυτό, ειδικά μάλιστα σε εποχές ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές.
Η F.I.E.P. (Διεθνής Ομοσπονδία για την Εκπαίδευση των Γονέων) κατέληξε πως  το αποδοτικότερο σχήμα είναι αυτό της εργασίας με ομάδες ατόμων (γκρουπ).

Στο γκρουπ αυτο, κάθε γονέας είναι ελεύθερος να εκφραστεί και να παραθέσει τον προβληματισμό του, τις εμπειρίες του, ναακούσει τις θέσεις και απόψεις των υπόλοιπων μελών, και τέλος να ακουστούν και οι επιστημονικές θέσεις του συντονιστή της ομάδας.

Οι συναντήσεις έχουν διάρκεια 1,5 ώρα, σε εβδομαδιαία, σταθερή βάση.