αρχήΖΩ junior

Η ιδέα του αρχήΖΩ junior γεννήθηκε μέσα από την καθημερινή επαφή μας με τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Είναι μία προσωπική ανάγκη να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά με το αυθόρμητο κομμάτι τους, να δημιουργήσουν, να εκφραστούν, να χαλαρώσουν αλλά και να μάθουν. Και έχουν να μάθουν πολλά… Τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τους γύρω τους. Στόχος μας είναι ο νέος αυτός χώρος να αποτελεί σημείο έκφρασης, ηρεμίας, ευχαρίστησης και μάθησης.

Το αρχήΖΩ junior είναι ένας χώρος αποκλειστικά φτιαγμένος για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Κύριο μέλημά μας είναι να μπορέσουν μέσα σε έναν ασφαλή χώρο να εκφραστούν, να δημιουργήσουν και να ανακαλύψουν κλίσεις και ταλέντα. Πάνω απ’όλα όμως βασική επιθυμία μας είναι να αισθανθούν ισότιμα μέλη μιας ομάδας μέσα στην οποία μπορούν να επικοινωνήσουν και να σχετιστούν με τους άλλους.

Τα προγράμματά μας είναι βασισμένα στην βιωματική μάθηση με βασικό στόχο την έκφραση, τη δημιουργία και την εξέλιξη βοηθώντας τα παιδιά στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους. Απευθυνόμαστε τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς τους, οργανώνοντας δράσεις όπως ομιλίες, σχολές γονέων και ομάδες γονέων.

Πού βρίσκεται το αρχήΖΩ Junior?

Κρυστάλλη 25, Ηλιούπολη
τηλ. 211 4014768

Απαραίτητη η κράτηση θέσης!
Σας περιμένουμε!

Τα εργαστήριά μας:

Junior Chefs 2+ ετών

Το Junior Chefs είναι ένα εργαστήρι μαγειρικής το οποίο δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να πειραματιστούν με διάφορα υλικά, να δημιουργήσουν τα δικά τους γλυκά και φαγητά, να συνεργαστούν και φυσικά να λερωθούν ελεύθερα. Δοκιμάζουν διάφορες συνταγές υπό την καθοδήγηση έμπειρης μαγείρισσας-παιδαγωγού.
Στο εργαστήρι αυτό εκτός από τις συνταγές, τα παιδιά μαθαίνουν πολύτιμες πληροφορίες για την υγιεινή διατροφή, την θρεπτική αξία κάποιων τροφών, την προέλευσή τους, καθώς θα δημιουργήσουν φαγητά από διάφορα μέρη του κόσμου.

Η παιδική μαγειρική, δίνει στα παιδιά εκτός από την ικανοποίηση της δημιουργίας των δικών τους φαγητών και γλυκών, την ευκαιρία να επεξεργαστούν διάφορα υλικά χωρίς τον φόβο μην λερωθούν, να ασκήσουν τη λεπτή τους κινητικότητα πλάθοντας, κόβοντας, διακοσμώντας καθώς επίσης να συμβάλλουν στην προετοιμασία και τακτοποίηση ενός τραπεζιού μέσα από τη συνεργασία.

2-4 ετών  /  Μαγειρική-Αισθητηριακό Παιχνίδι
4-6 ετών  /  Μαγειρική
6+ ετών  /  Μαγειρική

Junior Ζωγράφοι – Εργαστήρι Ζωγραφικής 3+ ετών

Το εικαστικό εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο των εικαστικών τεχνών.

Μέσα από την ζωγραφική, τις κατασκευές και την εικονογράφηση, τα παιδιά εκφράζονται, καλλιεργώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους ενώ παράλληλα διασκεδάζουν.

Μαθαίνουν διαφορετικές τεχνικές και τεχνοτροπίες χρησιμοποιώντας πληθώρα υλικών και μέσα από πρακτικές εφαρμογές και οπτικοακουστικά μέσα γνωρίζουν την ιστορία σημαντικών καλλιτεχνών.

Σε συγκεκριμένες ημερομηνίες θα πραγματοποιούνται θεματικά εργαστήρια με τη χρήση συγκεκριμένων υλικών, όπως πηλός, ανακυκλώσιμα υλικά, γύψο, κολλάζ, υφάσματα κ.α.

Την ίδια μέρα πραγματοποιούνται και ατομικά μαθήματα ζωγραφικής, ανεξαρτήτου ηλικίας, κατόπιν συνεννόησης

Junior Θεατρικό Παιχνίδι 5+ ετών

«Μέσα από τον ρόλο παίζω, μαθαίνω, αναπτύσσομαι, δημιουργώ»

Στην ομάδα θεατρικού παιχνιδιού τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή βιωματικά με τον εαυτό τους και τα άλλα μέλη της ομάδας. Μέσα από την ασφάλεια που προσφέρει ο ρόλος στο εδώ και τώρα της διαδικασίας μαθαίνουν τον εαυτό τους και τον κόσμο που τα περιβάλλει.
Το θεατρικό παιχνίδι επιτρέπει στα παιδιά να δουν τη σημασία των ενεργειών τους αυτές καθαυτές και να ζήσουν την πραγματικότητα μέσα από τη φαντασία τους με απώτερο σκοπό τη γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξή τους.

Δουλεύοντας με θεατρικές ασκήσεις και παιχνίδια, μουσικοκινητικές δραστηριότητες και ψυχοκινητικές δράσεις σταδιακά καλλιεργείται η αυτοεκτίμησή του παιδιού, ενισχύεται η αναγνώριση και η αυτοέκφραση των συναισθημάτων του, αναπτύσσονται η γλωσσική έκφραση, η σωματογνωσία, η εικόνα εαυτού και οι κοινωνικές δεξιότητες, καλλιεργείται η φαντασία και η δημιουργικότητα.

Στόχος της ομάδας είναι η ανάδυση εννοιών όπως εμπιστοσύνη, συνεργασία, επίλυση συγκρούσεων και η αποδοχή της διαφορετικότητας, μέσα από τη γνωριμία με τον εαυτό και τον άλλο.

(θεατρικό παιχνίδι)

2-4 ετών
4+ ετών

Junior Messy play – Αισθητηριακό παιχνίδι – από 1,5 ετών

Δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος προκειμένου να παίξουμε με τις αισθήσεις μας. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι μόνο να αφήσουμε τα παιδιά να εξερευνήσουν και να πειραματιστούν με διαφορετικά αντικείμενα και πρώτες ύλες χωρίς να τα περιορίσουμε ή να περιμένουμε απαραίτητα κάποιο τελικό αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, παρόλο που τα παιχνίδια μπορούν να είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικά για τα παιδιά, όπως ένα σπιτάκι ή κούκλες, ταυτόχρονα έχουν έναν σχετικό περιορισμό στον τρόπο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Από την άλλη, η ενασχόληση με υλικά όπως , νερό, μπογιές, ζύμη, άμμο, οδοντόκρεμα, αφρό κλπ, βοηθάει τα παιδιά να φαντασιωθούν, να εξερευνήσουν, να γνωρίσουν νέες υφές και υλικά και να κατανοήσουν τις αισθήσεις τους καλύτερα.
Ενθαρρύνει την επικοινωνία και την ανάπτυξη της ομιλίας, βοηθάει στη συγκέντρωση της προσοχής, καλλιεργεί διάφορες δεξιότητες, βοηθάει στο ανεξάρτητο παιχνίδι, στη διέγερση της περιέργειας και τέλος στην ενίσχυση των γνώσεων των παιδιών.

1,5+ ετών (και μαζί με τον γονέα)

Προετοιμασία για καλλιτεχνικό γυμνάσιο

Στο εικαστικό μας εργαστήρι, προετοιμάζουμε υποψήφιους για τα καλλιτεχνικά γυμνάσια στην κατεύθυνση των εικαστικών τεχνών. Τα μαθήματα γίνονται σε εβδομαδιαία βάση και καλύπτουν τις ανάγκες των εξετάσεων σε σχέδιο και χρώμα, καθώς και την γραπτή εξέταση σε συνεργασία με φιλόλογο.